Keskiaikaiset pidot on elämyksellinen kokemus sekä visuaalisesti että kulinaristisesti. Keskiaikaiset pidot sijoittuvat myöhäiseen suomalaisen keskiajan ja uuden ajan välimaastoon, Juhana-herttuan aikaan vuoteen 1557. Tällöin linnaa remontoitiin ja laajennettiin merkittävästi, mm. linnan Eteläinen Sali on peräisin tuolta ajalta.

 

Koska kyseessä on rahvaan juhla, ei pöydässä ole rikkoutuvia posliinilautaisia, vaan ruoka nautitaan kokonaisilta ruisleiviltä, jotka toimivat ruokailun lautasina. Tuohon aikaan pohjolassa syötiin vielä sormin sekä veitsen ja lusikan avulla. Näin teemme myös linnan Keskiaikaisissa pidoissa.

Renessanssijuhlat Juhana-herttuan ja Katarina Jagellonican seurassa liittyy aikaan, jolloin linnassa vietettiin loisteliasta hovielämää. Kyseessä on hoviväen juhla, ja nähtävillä on monia Catarinan mukanaan tuomia eurooppalaisia hienouksia. Tuolle ajalle tyypillisesti tässäkään juhlassa ei käytetä posliinilautasia, vaan lautasen virkaa toimittaa ruisleipä. Juhlaillallisen aikana saamme kuitenkin tutustua uuteen ihmeelliseen ruokailuvälineeseen: haarukkaan. Haarukkaa käytettiin renesanssiaikaan vain Etelä-Euroopan hoveissa ja tämän mullistavan ihmeellisyyden pohjolaan toi herttuatar Katarina Jagellonica.

Keskiaikaiset väen pidot
Linnan savulohta
Tervasilakoita
Maalaisjuustoa
Kananmunia
Metsäsienisalaattia
Savustettua siankylkeä
Paakarin mallasleipää ja sämpylöitä
* * *
Linnan makkaroita
* * *
Paahdettuja kukonkoipia
Hunajaisia uunijuureksia ja
uunissa haudutettuja sipuleita
* * *
Puolukkahyvettä


Keskiaikaiset Voudin pidot
Linnan savulohta
Hiilisilakoita
Maalaisjuustoa
Kananmunia
Hapankaalia ja puolukkaa
Graavattua siikaa piparjuuri-sinappikastikkeessa
Paakarin mallasleipää ja sämpylöitä
* * *
Linnan makkaroita
* * *
Ylikypsää porsasta
Hunajaisia uunijuureksia ja
haudutettua mausteista punakaalia
* * *
Omena-kaurapaistosta ja kanelikermaa

 

Pidot nautitaan ruisleipälautasilta ja ruoka tarjoillaan pöytiin. Pöydässä lisäksi silmän ja suun ilona omenasatoa.

Lisäksi kahviannos
Aikamatka nykyaikaan
Kahvia ja haudutettua teetä

Renessanssimenu
Linnan savustettua lohta
Hiilisilakoita
Siianmädillä koristeltuja kananmunia
Maalaisjuustoa
Sienisalaattia
Riistanvartijan hirvipateeta ja puolukkakompottia
Paakarin mallaslimppua ja vehnäsämpylöitä
* * *
Linnan makkarat ja pieniä pasteijoita
* * *
Mausteinen viinikeitto
* * *
Yrttisinapilla kuorrutettua lampaanpaistia
Hunajaisia uunijuureksia ja haudutettua mausteista punakaalia
* * *
Uuniomenoita ja viikunoita taikinakuoressa ja kanelikermaa

Pöydässä tuoreita ja kuivattuja hedelmiä
Illallinen nautitaan ruisleipälautasilta.


Pyydä tarjous tilaisuutesi järjestelyistä: myyntipalvelu.turunlinna@fazerfoodco.fi