Kansalaistorilla Helsingissä sijaitseva keskustakirjasto Oodi on monipuolisten palveluiden ja tilojen talo. Fazer Food & Co Oodi kahvilan ja ravintolan palvelut ja valikoima on suunniteltu monipuoliselle asiakaskunnalle päivän rytmin mukaisesti.

Paikan päällä paistettuja korvapuusteja ja lasillinen viiniä hyvän kirjan äärellä ​

Oodin kohtaamispaikka on viihtyisä kahvilaravintola, jossa voi nauttia samalla Töölönlahden maisemista. Tarjontaa on ensimmäisen kerroksen lisäksi kolmannen kerroksen kahvilassa aamusta iltaan. Ravintolan annokset ovat helposti lähestyttäviä ja vaihtoehtoja löytyy lapsillekin.

Päivä alkaa aamiaisella, joko paikan päällä tai mukaan napattuna. Lounaalla voi valita runsaan salaattipöydän tai kotoisan annoksen keittiöstä. Iltapäivän kruunaa Oodin ’kansallinen kahvitauko’, joka on arkipäivän virkistys- ja hemmotteluhetki.

Viikonlopun Weekend buffet kerää perheet ja ystävät yhteen. Illalla korostuu sosiaalinen syöminen ja suomalaisista pikkuannoksista voi kerätä vaikkapa jaettavan maistelulautasen hyvän viinin kera. Terassilla nautitaan kylmiä juomia kesällä ja kuumia talvella.​

Sesonkeja, suomalaisuutta ja vastuullisia valintoja​

Ravintolapalveluiden suunnittelussa inspiraation lähteeksi on haettu skandinaavista ruokakulttuuria, jossa kohtaa idän ja lännen tunnelma. Pääsääntöisesti käytämme kotimaisia, sesongin mukaisia raaka-aineita. Ravintoloissa huomioidaan kirjaston eri käyttäjäryhmät ja heidän tarpeensa.

Aulakerroksen ravintolakahvila palvelee kaikkia talon asiakkaita eli muun muassa kirjaston kävijöitä, monitoimisalia ja elokuvateatteria. Toiminta mahdollistaa nopeankin lounastamisen tai rauhallisen kahvitteluhetken. ​

Maisemallista ja maittavaa​

Kolmas kerros on perinteisempi kirjastotila hiljaisine alueineen. Avaran yläkerroksen kahvilassa voi kaikessa rauhassa lueskella vaikkapa päivän lehtiä. Kahvilan antimia voi nauttia myös ulkona suurella kansalaisparvekkeella maisemien äärellä. Kolmannen kerroksen kahvilan valikoimassa painottuvat kahvi- ja teejuomat ja välipalat. 

 

Tarkemmat aukioloajat ja palvelut: https://www.fazerfoodco.fi/ravintolat/Ravintolat-kaupungeittain/helsinki/oodi/